Beyaz Peynir Üretim Hattı
Teneke Kapatma
Lor presleme işlemi bittikten sonra Lor Kesme Bıçakları ile Beyaz Peynire küp şekli verilir ve salamura solüsyonunda 6-12 saat dinlenmeye bırakılır.
Isıtma Fanı
İşlem sırasında sütün/lorun soğumasını önlemek için tüm pıhtılaşma süresi boyunca oda sıcaklığını sabit tutmamız gerektiğinden pıhtılaşma odasının içine ısıtma fanları monte edilmiştir.
Tekne Baskıları
Peynir altı suyunun ilk kısmı yerçekiminin etkisiyle telemeden ayrıldıktan sonra, peynir altı suyunun daha da uzaklaştırılması ve telemeye nihai katı içeriğinin verilmesi için teleme Presleme Plakaları ile preslenir.
Teleme Kırma
Aşılanan süt beklenen pH'a ulaştığında, kazein miselleri ile yağ globül membranı arasındaki etkileşim nedeniyle pıhtılaşmış süt sağlam bir yapıya kavuşur. Biz buna "lor" diyoruz.
Mayalama Teknesi
Pastörize edilen süt, Soğutma Plakalı Eşanjör sayesinde pıhtılaşma sıcaklığına kadar soğutulur ve süt, tüm aşılama/koagülasyon/ teleme kırma/kalıplama ve teleme presleme/sineresiz işlemlerinin yapıldığı Koagülasyon Kazanlarına aktarılır.
Soğutma Eşanjörü
Süt, Süt Isıtma Tankında pastörize edildikten hemen sonra Plakalı Eşanjör ile doğrudan ve hızlı bir şekilde aşılama sıcaklığına soğutularak Sp Makina Kogaülasyon Kazanına gönderilir.
Süt Pişirme Tankı
Beyaz Peynir İşlemesinde sütün pastörizasyonu Plakalı Pastörizatör veya Tank Pastörizatör ile yapılabilir. Plakalı Pastörizasyon bugüne kadar yüksek kapasiteli tesislerin ilk tercihi olmuştur. Bu durumda; Plakalı Pastörizatör, sütün pastörizasyon sıcaklığında belirli bir süre dinlendirilmesi için Tutucu Ünite ile donatılmalıdır.